Půjčka ihned

6 způsobů, jak zlepšit svou bonitu při žádosti o půjčku ihned

Při žádosti o půjčku nejspíš jako každý doufáte, že dostanete co nejnižší úrok. Banka či nebankovní společnost každého klienta posuzují zcela individuálně na základě bonity neboli úvěruschopnosti. Půjčka ihned, stejně jako ostatní půjčky, má svou výši i úrok stanovené právě podle zhodnocení vaší bonity, které provádí poskytovatel půjčky. Dobrou zprávou však je, že bonitu můžete celkem jednoduše ovlivnit.

Nejprve je však potřeba si uvědomit, z čeho finanční společnosti bonitu počítají. Zahrnují informace o vašich pozitivních i negativních záznamech v registru dlužníků, vašich příjmech, ale také o vašem vzděláním, způsobu bydlení, věku a rodinném stavu společně s počtem dětí. Ne všechny tyto faktory můžete zpětně ovlivnit, ovšem na některých lze poměrně jednoduše zapracovat, a to hned několika způsoby.

  1. Budujte pozitivní úvěrovou historii

    Do registru dlužníků se nezaznamenávají jen negativní informace o pozdním splácení a jiných nepříjemnostech, ale také pozitivní informace – pokud vzorně dodržujete stanovené podmínky. Svou úvěruschopnost můžete snadno zvýšit například čerpáním nějaké mikropůjčky, kterou bez problémů rychle splatíte.

  2. Zajistěte si nový zdroj příjmů

    Vzhledem k tomu, že výše příjmu je jeden z nejdůležitějších aspektů ovlivňujících vaši bonitu, je poměrně logické, že s dalším příjmem vaše úvěruschopnost vzroste. Tato varianta samozřejmě není nutná, pokud máte vysoký stabilní příjem. Navýšení příjmů vám ovšem může jedině pomoci.

    Na obrázku je kostičkovaný papír, na kterém jsou nakreslení 3 smajlíci. Usměvavý, neutrální a mračící se. Vedle smajlíků jsou zaškrtávací políčka, ale pouze to vedle usměvavého je zaškrtnuté.

  3. Omezte své výdaje

    Poměr vašich příjmů a výdajů se dá změnit nejen zvýšením příjmů, ale i snížením výdajů. Tento poměr je velmi důležitý. Věřitel musí mít jistotu, že dokážete splácet i v případě nějaké nečekané krizové situace. Proto je dobré omezit své výdaje tak, abyste měli nějakou finanční rezervu.

  4. Zbavte se zbytečných závazků

    Pokud máte aktivovaný kontokorent nebo kreditní kartu, ale nevyužíváte je, pouze vám snižují bonitu. Je to tím, že stále existuje možnost, že se jejich prostřednictvím předlužíte, a společnosti na to pohlížejí jako na další negativní signál. Proto máte-li tu možnost, co nejdříve je zrušte.

  5. Práce na dobu určitou též neprospívá

    Stejně jako je tomu u zkušební doby, tak i smlouva na dobu určitou je indikátorem možné ztráty příjmu. Pokuste se domluvit se zaměstnavatelem, že pracujete už dostatečně dlouho, abyste si zasloužili smlouvu na dobu neurčitou.

  6. Pozitivní platební historii budujte dlouhodobě

    Na závěr tu máme nejdůležitější krok. Ačkoli se jedná o dlouhodobou záležitost, může se vám vyplatit. Častějším čerpáním půjček a dlouhodobým včasným plněním svých závazků dáváte jasně najevo, že jste spolehlivý klient. Společně s dostatečným příjmem tak můžete dosáhnout na poměrně vysokou částku s přívětivým úrokem.

Call Now Button