Půjčka ihned

Půjčka ihned: Jak si stojí jako alternativa k bankovní půjčce?

Když se v životě rozhodneme vypůjčit si peníze, nabízí se nám hned několik možností, jak finanční obnos získat. Lidé obecně jako nejvýhodnější formu půjčky berou tu od rodiny či známých. Taková varianta však není vhodná pro každého. Někdo může mít například obavy, že dluh se negativně podepíše na vzájemném vztahu.

Další možností je zažádat o půjčku u banky. Je zde však výrazná část lidí, kteří se žádostí u banky neuspějí – nejčastěji kvůli nízké úvěruschopnosti. Jako alternativa potom obvykle slouží rychlá půjčka od nebankovního poskytovatele. Jak si půjčka ihned vede jako alternativa k bankovní půjčce?

Atraktivita roste s nižšími nároky na bonitu
Nebankovní poskytovatel nemá tak vysoké nároky na bonitu klienta jako banka. Rychlá půjčka se tak stává lákavou zejména pro lidi, kteří mají záznamy v registrech.


Špatná pověst nebankovních poskytovatelů přetrvává

Ve většinová společnosti stále převládá určitá nedůvěra v nebankovní instituce. Důležité informace ve smlouvě napsané malým písmem a další nekalé postupy byly dříve pro nebankovní poskytovatele typické. Avšak to je již minulost. Od vstupu zákona o spotřebitelském úvěru z roku 2016 v platnost se podmínky pro poskytování půjček zpřísnily.

Každá finanční instituce, která poskytuje úvěry, musí vlastnit licenci od ČNB, kterou obdrží po splnění přísných podmínek. Na druhou stranu rozdíl ve výši úroků a RPSN oproti bankovnímu úvěru jsou značné. Je proto důležité ujistit se, zda finanční závazek dokážu svědomitě splácet. V případě nesplácení by se vám půjčka mohla zásadně prodražit.

Peníze dorazí na váš účet v řádu minut
Lákadlem pro mnoho žadatelů o rychlou půjčku je krátká doba od žádosti po obdržení peněz, která je ve většině případů rychlejší než při žádosti o bankovní úvěr. Na rychlosti se podepisuje zejména nižší kontrola bonity klienta oproti bance, která u „nebanky“ zabere méně času. Nicméně zásadní vliv má také fakt, že nebankovní půjčku můžete často sjednat online. Čímž odpadá nutnost dostavit se na pobočku.

S velkými částkami neuspějete
Pokud se rozhodnete půjčit si od nebankovního poskytovatele, máte omezenější limit výše částky, kterou si můžete vypůjčit. Nebankovní společnosti se většinou orientují na malé půjčky, nejčastěji v řádech tisíců, maximálně desetitisíců korun.

Nebojte se sáhnout po nebankovní půjčce
Rychlá půjčka se v mnohém od bankovní liší, avšak může být dobrou alternativou k bankovní půjčce, zejména pro lidi se špatnou finanční minulostí. Vhodnou volbou je také v situacích, které si žádají rychlé řešení. Například tehdy, když se nám rozbije důležitý spotřebič nebo nám dojdou peníze, a do další výplaty zbývá ještě řada dní.

Call Now Button