Půjčka ihned

Půjčka ihned zdarma – je to možné?

By 17. 5. 202218 ledna, 2024No Comments

Většina z nás při procházení webových stránek pravděpodobně už někdy narazila na inzerát nabízející bezplatnou rychlou půjčku. I když půjčka ihned zdarma není tím, co momentálně hledáte, lákavá reklama vás může přimět k zvážení atraktivní nabídky. Je ale opravdu možné, že půjčka nic nestojí? Kde je háček?

Co je to online půjčka?

Online půjčka je obecně stejný produkt dané úvěrové společnosti jako půjčka sjednaná na pobočce nebo po telefonu. Rozlišujeme několik typů online půjček, např. půjčka ihned na splátky – většinou se jedná o střednědobou půjčku, kterou je nutné splatit nejpozději do 3 let. Druhým nejoblíbenějším typem online půjček jsou krátkodobé půjčky, tzv. půjčky do výplaty, na jejichž splacení máme zpravidla 30 až 90 dní od podpisu smlouvy.

Kdy nejčastěji využíváme online půjčky?

Půjčka přes internet je ideálním produktem pro zaneprázdněné lidi, kteří nemají čas navštěvovat pobočku úvěrové společnosti. K žádosti o online půjčku si nemusíme s nikým domlouvat schůzku na konkrétní termín. Jediné, co budeme potřebovat, je chvilka klidu, občanský průkaz, e-mailová adresa, mobilní telefon a číslo vlastního bankovního účtu.

Online půjčky nejčastěji využíváme v situacích, které si žádají rychlá řešení – při dlouhodobé nemoci, ztrátě zaměstnání či porouchání auta. Nebo se může stát, že potřebujeme finančně vypomoci s vysokými částkami za plyn na konci topné sezóny. Půjčku si samozřejmě můžeme vzít i tehdy, když naše koupě není nutností, ale rozmarem. To je také v pořádku, pokud máme své dluhy stále pod kontrolou.

Půjčka bezplatně – je to možné?

Rychlá půjčka zdarma je nebankovní finanční produkt, který společnosti nabízejí bez dalších nákladů. Mnoho úvěrových společností nové zákazníky láká právě na bezplatné půjčky. Je tento produkt ale opravdu zdarma? Většinou ano. Společnosti nabízející tento typ úvěru chtějí tímto způsobem získat důvěru nového zákazníka. Díky tomu, že klient využije bezplatnou online půjčku, si společnost oblíbí a bude jí důvěřovat. Až bude příště potřebovat rychlou hotovost, vybere si finanční instituci, se kterou má dobrou zkušenost.

Tento typ nabídky obvykle cílí na úzkou skupinu příjemců (např. studenty) nebo jiné zákazníky, kteří využívají služeb dané společnosti poprvé.

Pokud zákazník splní úvěruschopnost a poskytovatel půjčku schválí, obdrží peníze. Nevzniknou mu žádné další náklady navíc – vrátí přesně tolik, kolik si půjčil. Půjčka je tedy bez úroků, provize či jiných poplatků. Pozor si ale musíme dát na úskalí v podobě termínu splácení, který musíme pečlivě dodržovat.

Pokud se se splátkami nezpozdíme, můžeme počítat s půjčku bez dalších poplatků. V opačném případě, když neuhradíme splátku včas, může nás velmi překvapit, do jakých výšin se mohou náklady vyšplhat.

Call Now Button