PROFI CREDITRazdva půjčkaZajímavosti

Češi tráví volný čas převážně brouzdáním na internetu

Nejoblíbenějším způsobem trávení volného času je v Česku brouzdání na internetu. Potvrdilo to nedávné šetření agentury pro marketingový výzkum Boček pro společnost PROFI CREDIT. Brouzdání na internetu je momentálně nejoblíbenější zábavou pro 66 % Čechů.

Narůstající obliba internetových aktivit patrně souvisí i s epidemií koronaviru. Izolace rodin v domácím prostředí, omezení řady volnočasových aktivit a současně potřeba mít aktuální informace o epidemické situaci podpořily v minulých měsících popularitu a nepostradatelnost internetu. Ten tak zcela vytlačil televizi, která vedla ve výzkumech ještě před pár lety. Televize je nyní až devátým nejoblíbenějším zdrojem zábavy ve volném čase. Tento jev je zřejmě i důsledkem masového rozšíření smartphonů v posledním desetiletí.

Offline jsme pouze s partnerem a dětmi

Celkem tři z osmi v současnosti nejoblíbenějších volnočasových aktivit jsou čistě internetovou záležitostí. Kromě „vítězného“ brouzdání na internetu je třetí nejoblíbenější činností pro chvíle volna čtení zpráv na internetu (58 % respondentů). Osmou nejoblíbenější aktivitou je trávení času na sociálních sítích (49 %). Další tři z osmice nejpopulárnějších volnočasových aktivit mohou být také spojeny s internetem. Konkrétně jde o sledování filmů (59 %), poslech hudby (53 %) a sledování zpravodajství (53 %). Jediné dvě aktivity z top osmičky, které nesouvisí s internetem, jsou trávení času s partnerem (58 %) a trávení času s dětmi a rodinou (53 %).

 

Nakupujete rádi přes internet? Vyřiďte si online i půjčku

 Zvyšující se popularita internetu se odráží také v nárůstu obliby online nakupování. 60 % respondentů považuje online nákupy za rychlejší a také levnější než nákupy v kamenných prodejnách. Tento trend se zrcadlí například i ve výběru půjčky. Online možnost vyřízení půjčky je klíčovým kritériem pro 62 % Čechů. Plně online produktem odpovídajícím současným potřebám klientů je Razdva půjčka. Vše lze vyřídit elektronicky do 15 minut. Noví klienti navíc mohou nyní získat Razdva půjčku ve výši 100.000 korun s akčním úrokem 9,21 %.

Celá TZ ke stažení zde

Call Now Button